dimarts, 8 de març de 2016

Faldilla sinònim de Dona
8 de Març Dona Treballadora   
No sé per què?  Però aquest matí m’he llevat  amb ganes de posar la cullerada aprofitant aquest 8 de març. Volia fer sentir la meva veu, el meu pensament a través de les lletres i les paraules. Potser, molts i moltes, no estareu d’acord amb mi, però sols vull deixar palesa una de tantes paradoxes que ens envolten.

No cal que expliqui el paper de la dona, prou ho sabem. Nosaltres les dones, som coneixedores del camí que hem recorregut, de la diferencia abismal entre, nosaltres, i sense anar més lluny, de les nostres mares, per no dir, les nostres avies, i totes aquelles dones que ho han sigut abans que nosaltres. Queda clar, doncs, l’avenç.

Dit això, val a dir que aquests darrers dies, les editorials no han deixat de presentar articles, on posaven a la vista quant lluny estem de ser equiparades als homes en qüestions laborals i domèstiques. Deixant de manifest, l’escassetat de dones en els consells directius, en les carreres científiques, i el què és més rellevant, en la diferenciació salarial, per la qual, ens trobem molt més vulnerables per fer front a una vellesa digna. Any rere any, les reivindicacions a favor de les dones són les mateixes. Els mitjans se’n fan ressò. Les institucions també, qui més, qui menys, tindrà un acte preparat per donar notorietat i relleu a un fet que de tant obvi, cau pel seu propi pes.

Cal fer-ho, no en tinc cap mena de dubte. Almenys, un cop a l'any. Però deixeu-me dir, que en general som conscients que no esperem resoldre-ho tot en aquest dia. Nosaltres, treballem per resoldre-ho cada dia, sense fer-nos notar, des de la inclusió de tots, homes i dones. Però ai!!! Què difícil ens ho posen alguns, i algunes.

Perdoneu-me, però des de ahir a la nit no puc deixar-hi de pensar preguntant-me: De qui haurà sigut la genial idea del semàfors valencians? Mentre i hagi ments pensants que han decidit que posar un semàfor amb faldilles és un pas cap a la igualtat entre homes i dones, és seguir marcant estereotips que no ens porten en lloc. Quanta feina que ens queda per fer!!!

De ven segur, hi haurà qui la iniciativa lumínica els hi semblarà un altre pas per manifestar la feminitat. Per fer-nos visibles. Però jo em pregunto: Val la pena una fanfàrria de tal magnitud, quan el què importa, no és un dibuix, sinó que puguem passar en verd, per les nostres aptituds, pel que valem, pel que sabem fer, i se’ns valori per això? Ho deixo a les vostres mans, penseu-hi.

 Feliç dia Internacional de la Dona !!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada